Okulumuz Hakkında

Yavuz Sultan Selim İmam Hatip Ortaokulu
ŞANLIURFA/BİRECİK/KURAL MAHALLESİ
05444328590
0
https://yssiho.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Milli Eğitimin gereği olarak Yavuz Sultan Selim İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitimlerini alan öğrencilerimizi, Atatürk ilkeleri ve inkılâplarına bağlı, akılcı, hoşgörülü ve yaratıcı düşünmeyi bilen, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetişmelerini sağlamanın yanı sıra ülkemizin ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanında yetkin, hayatı yorumlayabilen, ahlaki olgunluğa sahip bireyler olarak bir üst kuruma hazırlamak.

MİSYON

Bilgili, kültürlü, kendi değerlerini özümsemiş; yaratılanı Yaratan´dan ötürü sevebilen, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları zenginlik kabul eden, insana ve düşünceye saygı duyan fertler yetiştirmenin yanı sıra ahlaki olgunluğa sahip, toplumda örnek teşkil eden, İmam Hatip ruhu- nu hayatına yansıtan, vatan millet sevgisini her daim özünde barındırıp temel değerlerimize sahip çıkan bireyler yetiştirmek ve bir sonraki günü dünden daha iyi olan bir okul olmak.

BAŞARILAR

Okulumuz henüz üç yıllık bir okul olmasına rağmen mesleki alanlarda yapılan ilçe ve bölge düzeyi yarışmalarda çeşitli dereceler elde etmiştir. 2019 yılında onuncusu düzenlenen Arapça Etkinlikler Yarışması Arapça Şiir Okuma kategorisinde BÖLGE BİRİNCİSİ, Arapça Çocuk Şarkıları kategorisinde ise BÖLGE DÖRDÜNCÜSÜ olmuştur.2019 yılı ekim ayında ilçe bazında yapılan İmam hatipler arası santranç turnuvasında 1.olmuştur.
Öğretmen :6
Öğrenci :165
Derslik :7
Kütüphane Kitap Sayısı :950
Öğretim Şekli :TAM GÜN

Öğretim Şekli

TAM GÜN

Ders Başlama ve Bitiş

08.15-14.40

YABANCIDIL

İNGİLİZCE

Isınma Şekli

KALORİFER

Servis Bilgisi

Bağlantı

Yok

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

İLÇE MERKEZİNE 33 KM, İL MERKEZİNE 75 KM UZAKLIKTADIR.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Sportif Etkinlikler

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları

2018 Yılında 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Bilim Şenliği düzenledik.Çeşitli projelerin yer aldığı bu şenlik ile kurum kültürümüze de önemli katkılar sağladık.